Montmartre Duplex

Interior Architecture / Interior Design / Furniture
The owners of this huge duplex in the centre of Paris have called upon Atelier Monts et Merveilles to design and build the main elements of their interior, together with the architect Christophe Bachmann, who has made the most of the immense ceiling height in the different rooms.
PLACE: Paris
YEAR: 2017
SURFACE: 250m²
ARCHITECT(S): C. Bachmann
PHOTOGRAPHER(S): B. Wolfgang Bjørnvad / Sisters Agency


The dining table in solid walnut partly lies on the Carrara marble kitchen counter – the warmth of the wood contrasting with the coldness of the marble.

The open kitchen is composed of several elements. At the centre, un very big unit in which electrical appliances are integrated; the dining table in solid walnut partly lies on the Carrara marble kitchen counter – the warmth of the wood contrasting with the coldness of the marble. In the back, the rest of the electrical appliances is hidden behind lacquered facades using Hagues Blue from Farrow & Ball. The continuity of this piece is kept despite the footbridge which seperates it into two parts. The skirting boards, handles and table base are made of brass patina; the inside of the pieces and drawers are real walnut veneer. The footbridge leading to the first floor also traverses the large suspended bookshelf, contrasting with the original ceiling made of oak beams.

In the living room, on the left of the fireplace, the hi-fi piece of furniture is suspended to the ceiling with a brass bar. An old-wood board covers the facade.

A 5-meter high wardrobe is the main element of the masterroom.

In the master bedroom, the 5-meter high wardrobe is the main element of the room. Set up on two levels, the highest part is accessible with a lacquered steel footbridge with a black matt finish. The facades are lacquered with a porous touch. The huge pivot doors and handles are covered with patina brass. The inside, made of clear oak, lights up when opening the doors thanks to motion detectors. At the top of the ladder, a secret door opens onto an additional walk-in dressing.

The original stone floor has been kept to give the room an authentic feeling.